Mňam, mňam a mňam. U nás ovocné knedlíky milují všichni. Letní sezónu začínáme jahodovými a dál pokračujeme podle toho jak ovoce dozrává.
Podělím se s vámi o recept, který jsem opět upravila z různých receptů a použila ho tak, jak se mi hodilo.
z výše uvedených ingrediencí vypracuji tužší těsto, které na pomoučeném vále po kouscích rozválím a rádlem rozdělím na potřebné díly. Na ně naskládám ovoce a zabalím tak, aby ani kusíček nekoukal.
Mezi tím si do velkého hrnce dám vařit osolenou vodu. Jakmile dojde k bodu varu , knedlíky do ní opatrně vložím a zlehka odpojím ode dna. Jakmile knedlíky vyplavou na hladinu , jsou hotové.
Mám připravenou nerezovou mísu s kousky másla a do ní vkládám uvařené knedlíky. Na talíři si každý pocukruje dle vlastní chuti, někdo přidá skořici, někdo ještě máslo a jiný třeba kousek tvarohu. Někdy připravím na polití ovocný rozvar.
Dobrou chuť.
S láskou Hany