Není žádným tajemstvím, že stravování na středomořský způsob pomáhá se zdravím srdce a hubnutím. Ale kvůli rychlému modernímu životu je těžké držet se jakékoli diety, a proto budu zveřejňovat recepty, které budou obsahovat zdravý, rychlý, jednoduchý a pokud možno nízkocholesterolový přístup.
KOKOSOVO- CIZRNOVÉ KARI
Potřebujete tip na chutnou, ale zdravou večeři?
Toto je váš nový oblíbený recept!
Díky použití cizrny toto kari obsahuje bílkoviny a vlákninu bez použití masa. Koření dodává tomuto veganskému bezlepkovému pokrmu bohaté vrstvy chuti!
Porce: 4-5
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 30 min
INGREDIENCE
2 lžíce kokosového oleje
2 středně žluté cibule NEBO 1 velká červená cibule nakrájená na plátky
400 g čerstvých rajčat, nakrájených na kostičky (pokud používáte konzervy, rajčata sceďte)
mořská sůl a mletý černý pepř podle chuti
454 g konzervy cizrny, scezené
3 stroužky česneku, nasekané
1 ½ lžíce garam masala
1 lžička kari
1/4 lžičky kmínu
383 g plechovky kokosového mléka*
2 lžičky kokosové mouky (VOLITELNÉ)**
1 malá limetka
POSTUP PŘÍPRAVY
Do hlubokého hrnce na středně vysoké teplotě přidejte kokosový olej.
Přidejte cibuli nakrájenou na kolečka a rajčata. Na směs rozetřete trochu mořské soli a mletého černého pepře a promíchejte. Snižte teplotu na střední až mírnou teplotu a nechte vařit, dokud se šťáva z rajčat přirozeně neuvolní a cibule nezměkne, asi 10 minut.
Přidejte cizrnu, česnek, garam masalu, kari a kmín. Míchejte, aby se vše spojilo.
Přidejte kokosové mléko a znovu promíchejte. Přidejte kokosovou moučku, která pomůže kari mírně zahustit. Kari přiveďte k varu a poté snižte na středně nízkou teplotu, aby se směs dále vařila dalších 10 až 12 minut.
Ochutnejte kari a podle chuti dochuťte solí a pepřem. Odstraňte kari z ohně a na kari lehce vymačkejte limetku a míchejte, aby se vše spojilo. Tento krok nepřeskakujte! Necháme mírně vychladnout a poté podáváme. Užijte si to!
S přáním krásně prožitých dní