Mini Pavlova

 

Zákusek Pavlova je velká alchymie, o tom žádná. K pečení této mňamky mne přiměla okolnost. Moje kamarádka ho koupila ke kávě za hodně velký peníze. Vůbec nám nechutnal, byl tvrdý a zdobený velkou vrstvou pařížské šlehačky. Pojďme pryč od negativa a raději si řekneme jak na to.

Šlehejte bílky a přidejte trochu cukru. Šlehejte do doby než je cukr rozšlehaný a poté přidejte další malou část cukru. Takto opakujte než zašleháte všechen cukr.

Nakonec lehce vmíchejte stěrkou kukuřičný škrob, ocet a vanilku. Hmotou naplňte zdobící pytel a na plech, vyložený pečícím papírem, vytvarujte jakoby malá hnízda.

Dejte do předehřáté trouby a sušte 1,5 – 2 hodiny na 100°. Vyšlehejte šlehačku, kterou nazdobíte vychladlá hnízda. Přidejte čerstvé ovoce a lísteček máty, která dodá celému zákusku patřičný šmrnc.

Dobrou chuť